Frågor och svar

Hur kommer jag igång?

Antingen kontaktar du mig via mail på kontakt@tradingroboten.se så hjälper jag dig eller så startar du roboten lätt själv genom att följa intruktionerna här.

Vad heter roboten?

Roboten heter Aithena och är skapad av ett företag från USA som heter eaconomy.

Kostar det något?

Ja, det är en prenumerationsavgift för detta. I den avgiften ingår dels roboten, men även värdefulla utbildningar och tradesignaler i olika investeringsslag. Priset är 235 US dollar för första månaden och sen 149 US dollar i månaden efter det. Det kan låta högt men med den avkastningen som historiskt sett har varit så kan du tjäna igen pengarna ganska snabbt. Det finns även möjlighet att bli av med avgiften ifall du värvar tre nya personer som vill använda sig av roboten.

Kan jag testa roboten gratis?

Du kan testa roboten på ett demokonto hos din broker med låtsaspengar för att se hur den gör affärer. Dock kommer du inte ifrån prenumerationsavgiften.

Hur ofta gör roboten trades?

Roboten försöker alltid att hitta säkra och bra investeringar. Det kan göra att antal trades skiftar lite per dag. Ibland händer många snabba trades på en och samma dag men ibland ligger roboten kvar i flera dagar sträck i en och samma trade. Roboten gör också samma trades för alla vilket gör att communityn runt roboten är väldigt social och peppande.

Kan jag göra egna trades?

Det kan du. Du kan till exempel följa roboten och lägga samma trades som den eller så gör du helt fria val. I paketet med roboten ingår det även tradesignaler från experter inom valutahandel som du kan välja att utnyttja eller inte. Ska du dock göra egna trades så rekommenderar jag dig verkligen att läsa på om hur valutamarknaden fungerar för att förstå riskerna. Ju mer kunskap du har, desto bättre möjlighet har du att skapa vinster.

Vilken broker ska jag använda?

Det finns många brokers där ute och det är en bra idé att göra sin egen research. Men brokern måste ha möjlighet att erbjuda ett MT4-konto som roboten körs på. Många av oss som använder roboten använder antingen Vantage eller Skilling. Jag själv använder Skilling och tycker att det funkar bra. För att starta en robot och knyta den till ett konto hos Skilling, se gärna instruktionerna här.

Hur mycket pengar bör jag sätta in från start?

Jag skulle rekommendera att starta med minst 10 000 kronor. Det är vad jag startade med. I början kommer dock inte avkastningen, troligtvis, täcka prenumerationsavgiften. Men ju mer kontot växer, desto större avkastning borde du kunna få. Men, vill du redan från start försöka få en avkastning som täcker kostnaden för roboten samt gå lite med vinst, bör du nog starta med cirka 30 000 – 50 000 kronor.

Dras kostnaden från kontot hos brokern?

Nej, prenumerationsavgiften för roboten kommer att dras på ett kredit- eller bankkort. Du måste således fylla i det när du köper tjänsten.

Vem har tillgång till mina pengar?

Det är det bara du som har. Precis som att du har ett konto hos en bank så har du ett konto hos en broker. Till ditt eget konton är det bara du som sätter in och tar ut pengar. Du ger dock roboten tillåtelse att göra trades från ditt konto. Du väljer själv hur stora trades detta kan vara genom att ställa in risknivån på roboten.

Kan jag förlora pengar?

Om investeringen går ner så är det precis som med aktier och fonder att värdet på din investering blir mindre. Roboten kommer också ta förluster ibland. Men, historiskt sett har roboten visat sig vara så smart att i genomsnitt tjänar den pengar åt dig.

Måste jag betala vinstskatt?

Ja, det måste du. Vinstskatten är 30 procent. Har du ett konto hos Skilling så rapporterar de direkt till Skatteverket och du behöver således inte göra mycket inför deklarationen.