Starta roboten

Tre enkla steg. Klart på 20-30 minuter.

Steg 1: Registrera dig hos en broker

Du behöver en så kallad broker, så detta är det första du ska fixa. Hos din broker kommer du att sätta upp ditt konto som du sedan kopplar roboten till. Det är också hos brokern du sätter in dina pengar. Du väljer själv vilken broker du vill ha. Välj med omsorg, det finns flera där ute. Gör din research. Jag är ingen finansiell rådgivare och kan ej rekommendera någon speciell aktör. De flesta som kör roboten som jag vet om verkar antingen köra Vantage eller Skilling. Jag använder Skilling då de har svensk kundtjänst och transaktionerna redovisas direkt till Skatteverket. Jag slipper således manuellt deklarera mina affärer, utan det sköts automatiskt.

Vill du också köra Skilling så läs instruktionerna (första steget är väldigt viktigt) och klicka på knappen nedanför. Vill du köra något annat så är du fri att välja det.

Instruktioner för Skilling

Det första steget hos Skilling är väldigt viktigt. Det är att dubbelkolla en inställning längst uppe till vänster. Där ska FSA vara markerat som tillsynsmyndighet. Om det inte är det, så ändra till FSA. Anledningen är att FSA tillåter en högre hävstång som behövs för roboten. När du har valt tillsynsmyndighet så går du vidare med registreringen genom att trycka på den blåa knappen längst upp till höger som heter “Sign up”.

När du har registrerat dig så ska du öppna ett konto. Du gör det genom att klicka på den lilla pilen nästan längst upp till höger för att öppna upp nuvarande konton. Där klickar du på “Add account”. Därefter dyker en ny ruta upp. Här är det fyra fält du ska fylla i. Välj namn på kontot, välj sedan MT4 som plattform. Kontotyp ska stå på Real och slutligen ska valutan antingen vara i US dollar eller Euro (välj ingen annan valuta). Klicka sen på knappen nedanför och allt är klart. Nu kan du gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Registrera dig för roboten

Klicka på knappen nedan för att registrera dig. Det finns två paket. OBS! Välj paketet Elite Pro. Roboten ingår bara i det paketet.

Steg 3: Koppla roboten till ditt konto

Nu ska du bara göra kopplingen mellan din nya fina robot och kontot hos brokern. Se nedan video som förklarar det på ett enkelt sätt.

Klart! Grattis och välkommen!

Skicka mig gärna ett mail på kontakt@tradingroboten.se så ser jag till att du blir inbjuden till de trevliga grupperna och diskussionsforumen som finns på Facebook, Discord och Telegram. Vi ses där!